Le Bateau

Welkom op de website van Restaurant Le Bateau! Een oergezellig restaurant middenin de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Klein, maar fijn! We kiezen voor de menselijke maat: in onze bediening en onze gerechten. Bovendien houden we het lekker en betaalbaar!

Waar komt de naam ‘Le Bateau’ eigenlijk vandaan? Daarvoor duiken we diep in de historie. ‘s-Hertogenbosch beschikte eeuwenlang over een drukke binnenhaven, gesitueerd aan de huidige Vismarkt en de Visstraat, niet ver van ons restaurant. De handelsgeest van de Bosschenaar voerde hem overal naartoe. Zo beschikten Bossche handelslieden in de 16e eeuw over een eigen nederzetting op het Deense eiland Schonen. Gelegen in één van de oudste straatjes van onze hertogstad herinneren wij onze gasten graag aan de zeevaardertraditie van onze voorouders. En nog steeds kun je boten voorbij zien komen… Op de Binnendieze, vlakbij ons restaurant!

Lunchen
Ook je lunch is bij ons in goede handen. Bij ons bestaat de mogelijkheid om op afspraak je lunch te laten verzorgen door ons restaurant. Bel ons gerust een keer op!

Restaurant Le Bateau
Snellestraat 52
5211 EN Den Bosch
073-6136454
restaurantlebateau@gmail.com
Site