La Cucaracha

De Cucaracha is het huisdier van het Mexicaanse volk en wat je van de Cucaracha ook mag zeggen, één ding staat vast: het kleine dier eet zijn bord graag leeg.


In het Mexicaans & Tapas restaurant La Cucaracha kun je, zoals de naam van het beestje doet vermoeden, van alles eten. Het enige waar de keuken zich verre van houdt, is flauw en op de vlakte gebleven eten.

De kok houdt zich bezig met Mexicaanse kruiden en specerijen. Deze kruiden en specerijen zijn zo sterk als kruidnagel soms vlammend rood als allerhande pepers en ze gaan vaak samen met het geel van zoete maïs.

Het meest bekend uit de Mexicaanse keuken is zonder twijfel de taco. Dit is een beursje gemaakt van de bewerkte tortilla, krokant krom gebakken. De tortilla is een simpele maïspannenkoek. In de eerste plaats wordt zij zacht gebakken gegeten bij de maaltijd. Zij krijgt daarnaast knapperige kwaliteiten in de pan, is de deken van beetgare ovengerechten, of eindigt als taco.


De kok maakt ook regelmatig een zijsprong om in omringende landen eveneens zeer smakelijke gerechten te vinden. Vreemd is dat niet. Want in Mexico hebben op hun beurt vreemdelingen een stempel op de keuken gedrukt, denk bijvoorbeeld aan de komst van de Spanjaarden en de Fransen. Dan zijn er de verhuizingen en het heen en weer reizen van de inheemse volkeren. Ze reisden tussen woestijn steppe, bergen, en regenwouden met al hun verschillende planten en dieren. Zo bleef en blijft de keuken tot op vandaag in beweging.

Nog even dit. In de hoge kringen laat men de wens smakelijk eten achterwege, want dit staat al te volks.
Een beetje tegendraads wenst de Cucaracha zijn gasten een buen provecho.

Website: www.lacucaracha.nl